Normal_7995

ALMERE - De Medisch Specialisten Registratie Commissie (MSRC) van artsenfederatie KNMG heeft de vakgroep Chirurgie van het Flevoziekenhuis in Almere de erkenning verleend voor het opleiden van arts-assistenten tot chirurgen.

De commissie is vooral heel tevreden over de setting van de afdeling Chirurgie, de sfeer en het opleidingsklimaat in het ziekenhuis. De erkenning is een belangrijke mijlpaal in de ambitie van het Flevoziekenhuis om een groot opleidingsziekenhuis te worden.

Impact en uitstraling
"Dit heeft een grote impact op het Flevoziekenhuis", legt chirurg en opleider Paul Verbeek uit. "De vakgroep Chirurgie is een grote vakgroep en de erkenning van de chirurgische opleiding is een voorwaarde om een aantal andere opleidingen binnen te halen, zoals voor de vakgroepen Maag-, Darm- en Leverziekten en Orthopedische Chirurgie."

Volgens Verbeek heeft de erkenning daarnaast een belangrijke uitstraling naar buiten toe. "Je krijgt de erkenning pas als je de zaken goed voor elkaar hebt en hele goede patiëntenzorg biedt. Daarnaast is het belangrijk voor de profilering naar potentiële arts-assistenten, die in aanmerking willen komen voor een opleidingsplaats."

De opleidingserkenning voor Chirurgie geldt in eerste instantie voor twee jaar en betreft het algemene deel van de opleiding en de differentiatierichtingen gastro-intestinale chirurgie (chirurgische behandeling van maag-, darm- en leveraandoeningen) en chirurgische oncologie (chirurgische behandeling van kwaadaardige tumoren).

Samenwerking met AMC
De nauwe samenwerking tussen de afdelingen Chirurgie van het Amsterdams Medisch Centrum en het Flevoziekenhuis, sinds november 2009 in een chirurgische alliantie, heeft een belangrijke rol gespeeld in het verkrijgen van de erkenning. Deze samenwerking heeft voor een kwaliteitsslag gezorgd in het Flevoziekenhuis.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink

Foto: Flevoziekenhuis