Normal_9325

GRONINGEN - Een man uit Kropswolde heeft drie huisartsen van Doktersdienst Groningen voor het Medisch Tuchtcollege gedaagd. Hij vertelt dat zijn vrouw is overleden als gevolg van nalatigheid van de artsen, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

De vrouw werd in 2010 plotseling ernstig ziek. Haar echtgenoot heeft hierop de Doktersdienst Groningen gebeld en zijn zorgen geuit. Na een aantal telefoontjes mocht het echtpaar op afspraak komen. De dienstdoende arts kon niet ontdekken wat de oorzaak van haar klachten was en stuurde haar weer naar huis.

De vrouw werd steeds zieker, waarop haar man besloot nogmaals de Doktersdienst in te schakelen. Een tweede arts adviseerde de man om zijn vrouw paracetemol te geven. Dit had echter geen effect op de lichamelijke conditie van de vrouw.

Een derde arts kwam uiteindelijk langs bij het echtpaar, maar kon geen diagnose stellen, waarop ook hij het advies gaf om paracetemol in te nemen en uit te rusten.

De volgende dag is de vrouw overleden. In het ziekenhuis werd bij de vrouw een vleesetende bacterie vastgesteld. De man is boos op de huisartsen omdat zijn echtgenote niet eerder is doorverwezen naar het ziekenhuis.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema