Normal_apotheek_apotheker__2_

De Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) gaat de belangen behartigen van apothekers die werken in dienstverband. Deze groep van ongeveer 1900 apothekers heeft op dit moment geen cao. Dit meldt Medisch Contact.

Apothekers in dienstverband werken onder meer bij Mediq, Escura en Kring-apotheken. De arbeidsvoorwaarden voor deze groep zijn vastgelegd in richtlijnen. Deze richtlijnen voldoen niet langer en dikwijls wijken onderlinge afspraken met de werkgever sterk af. Een cao met de rechten en plichten voor zowel werkgevers als werknemers vinden de apothekers dan ook zeer gewenst.

Door de structuur van de belangenorganisatie voor apothekers, de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie, kan deze niet optreden als cao-partij voor de apothekers in dienstverband. De keuze viel daarom op de LAD als belangenbehartiger van de apothekers. Het bestuur van de landelijke artsenfederatie KNMG is eerder al akkoord gegaan met deze constructie. Apothekers in dienstverband zijn wel lid van de LAD, maar niet van de KNMG.

© Nationale Zorggids