Normal_download__5_

De GGD in Zeeland maakte vandaag bekend dat ze ruim 900.000 euro moeten bezuinigen de komende 2 jaar. Het tekort komt, aldus directeur Ronald de Meij, doordat gemeenten de inflatie van de lonen en de prijzen van de GGD niet meer uitbetalen. Of er banen op het spel staan is nog niet duidelijk. Dit meldt Omroep Zeeland. 

De Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zeeland wordt gefinancierd door dertien Zeeuwse gemeenten. De gemeenten willen, aldus Van der Meij, de lonen en de prijzen voor de GGD niet meer indexeren. Dit heeft tot gevolg dat de inflatie niet meer gecompenseerd wordt. 
 
Van der Meij hoopt een deel van de bezuinigingen op te gaan vangen door meer opdrachten uit het bedrijfsleven binnen te slepen. Of de bezuinigingen ook betekenen dat er banen verloren zullen gaan, wil Van der Meij niet zeggen. Er moet voor juli een bezuinigingsplan komen. 
 
Er werken momenteel 300 medewerkers bij de GGD Zeeland. Hiervan zijn de meeste artsen, verpleegkundige of doktersassistente. Het bedrijf zorgt er onder meer voor dat er consultatiebureaus en schoolartsen op basisscholen en op het voortgezet onderwijs zijn. Daarnaast hebben ze een voorlichtingsdienst over gezondheid en SOA's. Ook is er een poli voor inentingen voor buitenlandse reizen.    
 
© Nationale Zorggids