Normal_roken_cafe

Verslavingszorginstelling Rodersana, onderdeel van bedrijvennetwerk Zorg van de Zaak, heeft psychiater Bram Bakker tot medisch directeur benoemd. Hij vormt samen met operationeel directeur Richard Hilverts, vanaf heden het dagelijks bestuur van de instelling. Daarbij worden zij ondersteund door Miriam Diekman, directeur Klantrelaties Zorg van de Zaak. Rodersana helpt personen én hun naasten bij het overwinnen van een alcohol-, medicijnen-, drugs-, game-, seks-, internet-, of gokverslaving. 

Thea Hulleman, directielid Zorg van de Zaak: "Maar liefst 10 procent van de beroepsbevolking lijdt aan een verslaving. We zien het dan ook als onze taak om ook deze problematiek aan te pakken. Met Bram Bakker als een van de bekendste psychiaters in Nederland en specialist op het gebied van mateloosheid, kunnen we deze groep mensen nog beter helpen. Zijn ervaring en achtergrond sluiten goed aan bij de koers van Zorg van de Zaak en bij de ambitie om de komende jaren te groeien in de ambulante zorg. Dit alles vanuit onze filosofie dat mensen met werk gelukkiger zijn en ook (weer) optimaal moeten kunnen functioneren in hun baan."
 
Bram Bakker: "Rodersana wil onder andere voorkomen dat mateloosheid op de werkvloer uit de hand loopt. Een professioneel en op de persoon toegespitste behandeling van de verslaafde werknemer vergroot de kans op herstel en verkleint daarmee de verzuimproblemen voor de werkgever. De betrokkenheid en steun van de partner maar ook de werkgever is cruciaal voor een succesvolle behandeling. Zij moeten daarom altijd mee in het behandeltraject. Op meerdere locaties in Nederland wordt na een klinische opname het behandeltraject vervolgd. Dat geeft het beste resultaat".
 
Zorg van de Zaak is een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg en medische zorg en leefstijl. Hiertoe behoren een arbodienst en expertisebedrijven bestaande uit bedrijfsmaatschappelijk werkers, arbeidsdeskundigen, psychologen en loopbaanadviseurs. 
 
© Nationale Zorggids