Logo_tsn_thuiszorg

Thuiszorgmedewerkers van het failliete TSN op Texel kunnen met behoud van hun arbeidsvoorwaarden over naar thuiszorgorganisatie Koster en Co. De FNV heeft met deze thuiszorgorganisatie afspraken gemaakt dat alle cliënten die overstappen hun vaste thuiszorgmedewerker behouden. Koster en Co neemt de thuiszorgmedewerkers over met behoud van salaris en iedereen krijgt een vast contract. Dit meldt FNV.

De thuiszorgmedewerkers hadden de wethouder van Texel vorige week een ultimatum gesteld. Zij legden dinsdag 22 maart het werk neer en organiseerden voor hun cliënten een verwendag met muziek, massage en manicure. Maureen van der Pligt van de FNV is zeer tevreden met het resultaat: ‘We wilden vandaag de cliënten van de thuiszorg op Texel extra verwennen na die lange periode van onzekerheid. We zijn blij dat het hier nu goed geregeld is, maar we gaan door met strijden voor een goede oplossing voor al die cliënten en medewerkers waar nog steeds geen goede oplossing voor is.’
 
In veel gemeenten is er nog geen goede oplossing voor medewerkers en cliënten van het failliete TSN. Medewerkers van deze thuisorganisatie voeren zijn al maanden actie. Sinds de verschuiving van de zorgtaken van het Rijk naar de gemeenten, gaan steeds meer thuiszorginstellingen failliet. Cliënten verliezen hun zorg en vele zorgverleners hun baan. En dat terwijl gemeenten wel geld voor de thuiszorg ontvangen. In december 2015 maakte de FNV afspraken met het kabinet en de VNG, waarin is afgesproken dat er 300 miljoen euro structureel wordt uitgetrokken voor de thuiszorg. Desondanks hanteren veel gemeenten te lage tarieven om goede thuiszorg overeind te kunnen houden. Zolang deze neerwaartse spiraal niet wordt doorbroken, blijft de FNV samen met de zorgwerknemers actie voeren en worden verdere stakingen niet uitgesloten.
 
© Nationale Zorggids