Normal_geld_briefgeld

Verslavingsinstelling Victas vraagt vanmorgen uitstel van betaling aan. Vorige week liet de organisatie weten dat het in financiële problemen zit door vastgoedinvesteringen. Daarom kon het de salarissen over de maand maart niet uitbetalen aan het personeel. De afgelopen dagen heeft Victas onderhandeld met de betrokken partijen, maar er is geen oplossing gevonden voor de problemen. Dat meldt RTL Nieuws.

Vorige week leken de problemen van tijdelijke aard, maar dat bleek toch niet zo te zijn. In 2012 verhuisde de ggz-instelling naar een groot Utrechts pand, met te hoge vastgoedkosten als gevolg. Victas heeft deze week onderhandeld met de betrokken zorgverzekeraas, de Rabobank en een eventuele overnamepartij, maar de partijen konden het niet overeen worden.

Gistermiddag is het personeel van Victas op de hoogte gesteld van de problemen door de voorzitter van de Raad van Bestuur Herman Geerdink. Het is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met het personeel van de organisatie. Een uitstel van betaling leidt vaak tot een faillissement waarbij alle arbeidscontracten worden beëindigd. De instelling overlegt momenteel met de zorgverzekeraars om zorg voor de cliënten voorlopig te kunnen garanderen.  

©Nationale Zorggids