Logo_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft mevrouw S.J.H. Verdaasdonk (geboren op 16 oktober 1991) uit Prinsenbeek een aanwijzing gegeven. Dit houdt in dat ze weer mag werken in de zorg als zij kan aantonen dat zij voldoet aan de voorwaarden voor het bieden van goede zorg. Dat meldt de IGZ.

Op 15 augustus 2016 had de inspectie mevrouw Verdaasdonk al een bevel opgelegd. Gezondheidsproblemen bij mevrouw Verdaasdonk zijn hiervoor de aanleiding. De inspectie had er geen vertrouwen in dat deze in staat was om goede zorg te leveren gezien haar gezondheidsproblemen. Dit bevel is na zeven dagen vervallen. 

De inspectie had nadat het bevel vervallen was, nog geen vertrouwen dat deze zorgverlener in staat is om goede zorg te bieden. Daarom heeft de inspectie haar op 23 augustus 2016 een aanwijzing gegeven. In de aanwijzing geeft de inspectie namens het ministerie van Volksgezondheid aan welke maatregelen mevrouw Verdaasdonk moet nemen om de zorg t e verbeteren. Indien daarna nog niet voldaan wordt aan de aanwijzing kan de inspectie dit alsnog afdwingen met een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom. 

Door: Redactie Nationale Zorggisd