Logo_logo_pantein

De Limburgse zorginstelling Pantein heeft een voormalig bestuurder een ontslagvergoeding van 200.000 euro gegeven. Bestuurders mogen volgens de Wet Normering Topinkomens maximaal 75.000 euro ontvangen bij vertrek, echter viel ex-topman Ton Hanselaar nog onder de overgangsregeling. Pantein maakte deze week bekend dat het 2015 afsloot met een verlies van 4,2 miljoen euro. Dat meldt RTL Z. 

Hanselaar stapte in september 2014 op, toen bleek dat hij niet de juiste maatregelen kon nemen bij Pantein. De zorginstelling betaalde hem begin 2015 zijn ontslagvergoeding, waardoor deze niet in het jaarverslag van 2014 werd opgenomen.

De omzet van Pantein was vorig jaar bijna 12 procent lager dan in 2014. Het verlies van 2015 komt op 4,2 miljoen euro, een stuk meer dan het jaar ervoor. Hierdoor voldoet Pantein niet meer aan de afspraken die de Rabobank stelt voor de financiering. Voorlopig ziet de huisbank dat door de vingers, doordat de zorginstelling in maart met een herstelplan kwam. Hierin stond onder andere dat de organisatie van plan is om maximaal 156 medewerkers gedwongen te ontslaan.

Door: Redactie Nationale Zorggids