Normal_man-zakenman-pak

Het CZ Zorgkantoor heeft een bedrag van 1,8 miljoen euro teruggevorderd van de frauderende ex-bestuurder van Stichting Zorggroep Helmond. De man sjoemelde bij de inmiddels failliete instelling met het persoonsgebonden budget (pgb) van de cliënten. De ex-bestuurder is gedagvaard en moet zich op 21 december bij de rechtbank in Den Bosch melden. Dit meldt Brabants dagblad. 

In april schreef het CZ Zorgkantoor 73 (ex-)cliënten van de instelling aan om aangifte te doen van fraude en/of oplichting door de instelling. Van hen gaven 59 mensen gehoor aan de oproep. Door de aangifte en het overdragen van de vordering, bleven zij onschuldig in de zaak van pgb-fraude. De vordering van bijna 2 miljoen euro is ingediend bij de ex-bestuurder en de curator.

De fraude met de persoonsgebonden budgetten vond plaats in 2013 en 2014. De instelling Zorggroep Helmond verleende zorg aan jonge volwassenen met sociale en psychiatrische problemen in de vorm van onderdak, zorg en begeleiding. CZ had eerder al vastgesteld dat de persoonsgebonden budgetten onjuist besteed werden, waarop nu de vordering van het CZ Zorgkantoor volgt.

Door: Redactie Nationale Zorggids