Normal_abu-dhabi-1177898_960_720

Nederlandse verpleegkundigen zijn meer dan welkom in ziekenhuizen in de Verenigde Arabische Emiraten. Wie daar naartoe gaat, krijgt een salaris van 5000 euro netto en onderdak. Eén ziekenhuis in Abu Dhabi kampt met een groot tekort aan verpleegkundigen en zoeken daarom tachtig Nederlanders om de plekken op te vullen. Dat meldt RTL Nieuws.

Een Nederlands recruitmentbureau gaat voor het ziekenhuis in Abu Dhabi op zoek naar tachtig verpleegkundigen die op de nieuw intensive care-afdeling willen werken. Ze dienen minimaal twee jaar werkervaring te hebben. Naast een goed salaris, wordt er ook voor onderdak gezorgd. Wie in Abu Dhabi aan de slag gaat, krijgt een volledig gemeubileerd appartement. Bovendien betaalt het ziekenhuis een keer per jaar voor een vlucht naar Nederland.

In totaal zijn vier ziekenhuizen op zoek naar Nederlands medisch personeel. Er staan 150 vacatures uit voor verpleegkundigen, artsen en paramedici.

Verpleegkundige Willemijn Kroes vertrok in 2014 al naar het ziekenhuis in Abu Dhabi. Naast een riant salaris en een mooi onderkomen, leefde ze een redelijk normaal leven. Ze hoefde geen hoofddoek te dragen en alleen over straat lopen was voor haar geen probleem. Criminelen worden streng gestraft en daarom is er bijna geen criminaliteit. Sinds augustus is ze weer terug in Nederland. Bij haar vertrek kreeg ze bijna 10.000 euro mee, een zogenoemde service benefit. 

Door: Redactie Nationale Zorggids