Logo_logo_ijssel_land_ziekenhuis__stagaire-pc_s_conflicted_copy_2014-02-17_

De uitzendmedewerker die vastzit voor een zuurlek in het IJsselland ziekenhuis, opende met opzet een jerrycan met het schoonmaakmiddel om dit vervolgens over bureaus, toetsenborden, scanners en de vloer te verspreiden. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was de man op de hoogte van de gevaren. Dat meldt RTL Nieuws.

Veertien medewerkers in het ziekenhuis raakten gewond, waarvan twee op de intensive care belandden. Perazijnzuur kan naast irritaties aan de ogen en huid ook chemische brandwonden veroorzaken. Wie het zuur inademt kan last krijgt van zware ademhalingsproblemen. In sommige gevallen kan blootstelling aan perazijnzuur een einde aan iemands leven maken. Ziekenhuizen gebruiken dit middel enkel als ontsmettingsmiddel.

De verdachte 25-jarige man wordt verdacht van poging tot moord en een poging tot zware mishandeling. Waarom de man deed wat hij deed is niet bekend. Nadat hij het zuur verspreidde, ging hij zonder bericht naar huis, waar de politie hem niet veel later aanhield. Medio juli staat de man voor de rechter, maar de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. 

Door: Redactie Nationale Zorggids