Normal_rss_entry-111686

Het is vandaag de twintigste Dag van de Mantelzorg, de zorg die vier miljoen mensen in ons land aan naasten geven die op de een of andere manier hulp nodig hebben. Vijf van de zes mantelzorgers hebben er ook nog eens betaald werk bij.

Die hulpverlening kan heel zwaar zijn (een op de drie mantelzorgers verliest weleens zijn of haar geduld), maar ook mooie, dankbare momenten opleveren. Ruim 80 procent van de mantelzorgers zegt dat die hun op de been houden.

Het Nationaal Mantelzorgpanel heeft dat onderzocht. Organisatie voor mantelzorgers Mezzo verzamelde de afgelopen zes weken meer dan 150 "mooie mantelzorgmomenten in tekst en beeld''.

Poezen, honden en andere beesten dragen ook hun steentje bij: "Ook de positieve invloed van huisdieren kwam opvallend vaak naar voren'', aldus een woordvoerster. Honderd mantelzorgers krijgen vrijdag tijdens een speciale lunch het 'Nationaal mozaïek van mooie Mantelzorgmomenten' voorgeschoteld, dat bestaat uit ingezonden foto’s die samen een beeld van mantelzorg moeten vormen.

In het kader van de Dag van de Mantelzorg geeft de Nationale Zorggids samen met MAND! een 'ontzorgingsMAND!' ter waarde van 100 euro weg. Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina.

Door: ANP en Redactie Nationale Zorggids