Normal_docent_werk_ontslag_leraar_tas

Een professor en afdelingshoofd van Maastricht UMC+ is opgestapt omdat hij volgens medewerkers een dictator was. Hij zou voor God spelen op de afdeling en diverse bronnen hebben het over Koreaanse toestanden op de afdeling. Medewerkers en promovendi zouden door hem onheus zijn bejegend, stellen anonieme medewerkers. Dit meldt 1Limburg. 

Volgens oud-medewerkers die bij 1Limburg hun verhaal deden, ondernam het ziekenhuis geen actie en waren ze ook ontevreden over het werk van de vertrouwenspersoon. Het ziekenhuis, dat omwille van de privacy geen verdere uitspraken wil doen, betreurt dat de ex-medewerkers zich onvoldoende gehoord voelden. Welke maatregelen precies gedaan zijn is niet bekend, maar een woordvoerder meldt dat bij slecht functioneren van medewerkers en leidinggevenden altijd onderzoek wordt gedaan. 

“Meerdere mensen zijn door de man weggepest. Hij was continu negatief over het werk van anderen en schold medewerkers uit tijdens bijeenkomsten met de afdeling”, zo vertelt één van de medewerkers. Een ander beaamt dit en zegt dat iedereen die tegen hem was, werd geruïneerd. In de ruim zeven jaar dat de professor werkzaam was bij het Maastrichtse ziekenhuis, hebben meerdere medewerkers hun baan opgezegd. Anderen kampten door hem met een burn-out. Medewerkers vinden het niet kunnen dat het ziekenhuis alles rondom de man stil probeert te houden, terwijl zo veel van hen er de dupe van zijn geweest. 

Door: Redactie Nationale Zorggids