Logo_logo_lumc_leids_universitair_medisch_centrum_logo

Om 7.00 uur vanmorgen zijn de medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gestart met stiptheidsacties. De acties duren tot 15 augustus en vinden plaats omdat ze van hun werkgever een betere cao willen waaruit waardering en respect blijkt. Op dit moment is het personeelstekort zo groot dat werknemers hun werk niet meer aankunnen. Tijdens de lunchpauze zullen minimaal tweehonderd artsen, verpleegkundigen, administratief medewerkers en andere collega’s een rij vormen vanaf de hoofdingang van het LUMC en daar gedurende hun middagpauze blijven zitten. Dit meldt FNV. 

Het personeel van universitair medische centra kunnen tegenwoordig nauwelijks meer van hun volledige pauze genieten, zegt bestuurder Fred Seifert van FNV Zorg & Welzijn. Met de zogenoemde sit-in laten ze zien dat zij tijd nodig hebben om bij te komen van het werk dat ze moeten doen. Naast de sit-in, verrichten medewerkers tijdens de stiptheidsacties hun werkzaamheden conform hun arbeidsovereenkomst, maken ze gebruik van alle pauzes en voeren ze geen overwerk meer uit.

De stiptheidsacties in het UMC Utrecht gaan op 10 juli van start en duren tot 25 juli. Ook daar laten ze tijdens de lunchpauze zien dat ze tijd nodig hebben om tot rust te komen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids