Huisartsen krijgen er 10 euro per patiënt bij als tegemoetkoming coronacrisis

Huisartsen krijgen eenmalig 10 euro per patiënt erbij, een tegemoetkoming vanwege de coronacrisis. Dat meldt de landelijke huisartsenvereniging (LHV).

"De gemaakte afspraken zorgen voor voldoende financiële armslag voor huisartsenpraktijken en huisartsenposten om met het hele team door deze crisis te komen", aldus de doktersclub, na overleg met onder meer de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

De wachtkamers zijn veel leger, aldus een zegsman, omdat mensen juist nu niet niet naar de dokter willen of kunnen. Dat betekent inkomstenderving. Dat laatste dreigt ook speciaal voor huisartsen die in buurten praktijk houden waar doorgaans veel toeristen komen en expats wonen, die nu afwezig zijn. Bij grote nood kunnen ze zich melden bij de verzekeraar, voor een oplossing op maat.

Ook krijgen de huisartsen een veel hogere vergoeding per huisbezoek aan een (vermoedelijke) coronapatiënt, omdat dit extra voorbereidingen vergt, zoals de aanschaf en het aantrekken van beschermende kleding. Verder ontvangen huisdokters die extra op huisartsenposten worden ingeroosterd vanwege de coronacrisis een opslag van 15 euro per uur.

Door: ANP