Normal_verpleegkundige_corona_mondkapje

Door volstrekte willekeur grijpen duizenden zorgverleners naast de coronabonus. De paar eisen die de overheid opstelde om de bonus te kunnen krijgen, leidden ertoe dat werkgevers zelf de vrijheid kregen om te beslissen wie wel en geen extraatje kreeg. Dit meldt RTL Nieuws.  

De eisen voor het ontvangen van de coronabonus: er moet een dienstverband zijn geweest tussen 1 maart en 1 september 2020, er is direct of indirect een bijdrage geleverd in de zorg aan coronapatiënten en wie meer dan twee keer modaal salaris verdient krijgt géén bonus. Werkgevers moesten bekijken wie voldeed aan deze eisen en wie niet, maar niet iedereen ging daar hetzelfde mee om.

Zorgbonus gemist

Bij Zorgbonusgemist.nl hebben ruim vijfduizend zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg, thuiszorg, apotheken en verpleeghuizen zich gemeld, waarvan 3.944 voldoen aan de eisen. “Wat er met die zorgbonus fout is gegaan, is dat het ministerie eigenlijk te snel een te onduidelijke regeling heeft gepresenteerd. Waardoor de werkgever bepaalde wie de zorgbonus nou wel en wie niet kreeg”, zegt Anneke Westerlaken van CNV. Duidelijk is dat de regels te onduidelijk waren voor werkgevers, waardoor iedereen er anders mee omging.

Door: Nationale Zorggids