premie verlaging

AMSTERDAM (Novum) - OHRA en Delta Lloyd verlagen de premie voor de basiszorgverzekering met ongeveer drie euro. Bij OHRA bedraagt de maandpremie volgend jaar 106,69 euro per maand, bij Delta Lloyd 108,45 euro. Voor de meeste aanvullende verzekeringen blijft de premies gelijk. Dat maakten de merken, die beide onder Delta Lloyd Groep vallen, maandag bekend.

De daling van de premie komt gedeeltelijk door de verhoging van het eigen risico van 220 naar 350 euro, verklaren de verzekeringsmerken. Ook de 'scherpe inkoop' van zorg droeg bij. Hiermee werden de hogere kosten door de vergrijzing en technologische ontwikkelingen in de zorg gecompenseerd.

Delta Lloyd Groep sluit zich met de verlaging van de premie aan bij de meeste andere zorgverzekeraars. Zo verlaagde CZ de premie met 2,20 naar 105,60 euro. Menzis en VGZ lieten de premie respectievelijk met vijftig en dertig cent zakken. Alleen Zilveren Kruis Achmea hield de premie gelijk op 108,24 euro.

Alle zorgverzekeraars moeten uiterlijk 19 november hun klanten een persoonlijk aanbod hebben gedaan. Overstappen kan tot 1 februari. Opzeggen bij de oude verzekeraar moet echter wel voor 1 januari zijn gebeurd.