zorgverzekering gemeente zwolle

ZWOLLE - 43 procent van de Zwolse minima doet mee aan een collectieve zorgverzekering van de gemeente en bespaart zo fors op de maandelijkse lasten. De gemeenteraadsfractie van GroenLinks is tevreden over deze participatiegraad maar hoopt dat volgend jaar het percentage verder zal stijgen naar 50 procent. Dat meldt WeblogZwolle.nl.

Deelnemers aan de collectieve zorgverzekering besparen niet alleen op de maandelijkse poliskosten, maar hebben ook geen eigen risico van 350 euro. De zorgverzekering is voor Zwollenaren beschikbaar die op of rond het sociale minimum zitten.

GroenLinks hoopt dat door nog betere voorlichting de deelname aan de collectieve voorzieining zal stijgen, al is raadslid Bert Docter al zeer te spreken over de inzet van wethouder Filip van As op dat gebied.

"Tegelijk vertrouw ik er op dat wethouder Van As ook in de komende tijd extra voorlichting zal laten geven, omdat mensen, die nu al bij Zilveren Kruis Achmea zijn verzekerd, ook in het lopende jaar kunnen overstappen op de collectieve zorgverzekering van de gemeente", aldus Docter.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink