Normal_brancard_ehbo_ambulance_trauma

Het plan van de zorgverzekeraars om de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Intensive Care van het LangeLand Ziekenhuis te sluiten heeft geleid tot kritische reacties bij politici in Zoetermeer. Dat meldt Skipr.

Het Regioplan Acute Zorg voor de regio West werd vorige week naar buiten gebracht. Als het aan de zorgverzekeraars ligt hebben drie van de negen ziekenhuizen in de regio West in Zuid-Holland straks geen afdeling spoedzorg meer. De drie ziekenhuizen die straks geen spoedpost en geen SEH meer hebben zijn het LangeLandziekenhuis in Zoetermeer, Ziekenhuis Bronovo in Den Haag en het Diaconessenhuis in Leiden.

De wethouders Edo Haan en Klaasjan de Jong in Zoetermeer stellen dat de kwaliteit van zorg voor de 170.000 inwoners in en rond Zoetermeer sterk omlaag gaat. Haan: 'Volgens de verzekeraars onder aanvoering van CZ gaan de kosten omlaag en de kwaliteit omhoog door de spoedeisende hulp in Zoetermeer te sluiten. Dat bestrijden wij. Er komen meer juist meer kosten, door de toename van onder andere ambulanceverkeer. De kwaliteit gaat zeker omlaag door de grotere schade die ontstaat door niet tijdig behandelen.'

© Nationale Zorggids