Schaduwen van mensen

Vandaag heeft politieke partij SP het meldpunt 'betalingsproblemen eigen risico in de zorg' geopend. Een toenemend aantal mensen heeft problemen met het betalen van hun zorgkosten. Dit komt onder meer omdat het eigen risico de afgelopen jaren vergroot is. Door middel van het meldpunt wil de SP het probleem in kaart brengen. Dit meldt de SP. 

Op 14 mei schreef Nationale Zorggids dat het aantal mensen dat problemen heeft met het betalen van hun eigen risico in het afgelopen jaar verdubbeld is. 880.000 mensen hebben al een betalingsregeling met hun zorgverzekeraar moeten treffen. 
 
Om de problemen van deze mensen in kaart te brengen heeft de SP nu een meldpunt geopend. Mensen die moeite hebben hun zorgrekening te voldoen worden gevraagd zich hier te melden. Ook klanten die een betalingsregeling hebben getroffen of in het bestuursrechtelijke regime terecht zijn gekomen kunnen dit melden. Daarnaast wil de SP het graag horen wanneer iemand uit angst voor de rekening zorg heeft gemeden. 
 
SP-Kamerlid Henk van Gerven: “Wij willen zoveel mogelijk ervaringen verzamelen zodat de stem van deze mensen helder te horen zal zijn in de Tweede Kamer.”
 
Het meldpunt vindt u hier.
 
© Nationale Zorggids