Logo_ixorg

De tandartsverzekeraar ixorg biedt een gratis taxi aan voor mensen die naar een afspraak bij de tandarts gebracht willen worden en weer naar huis. De zogenoemde Tandartstaxi is bedoeld als een vriendelijk gebaar naar klanten, maar moet ook aandacht genereren voor de nieuwkomer ixorg, die zichzelf omschrijft als 'vreemde eend in de bijt'. Dat meldt ixorg.

De verzekeraar heeft naar eigen zeggen geen groot budget voor marketingdoeleinden, zoals andere zorgverzekeraars. Ixorg ageert tegen de grote bedragen die door zorgverzekeraars worden gebruikt voor marketing. Voor veel verzekerden is het moeilijk te aanvaarden dat een groot deel van het budget van zorgverzekeraars wordt gebruikt voor marketing terwijl ook de zorgpremies dit jaar flink omhoog gaan.

De eerste passagier in de Tandartstaxi was Sybo Adema uit Amersfoort. Ondanks het feit dat hij in Amersfoort woont, gaat hij nog steeds naar zijn tandarts in Amsterdam, waar hij eerst woonde. Het telefoontje van zijn tandarts Francien Stevens met het aanbod om hem door de Tandartstaxi op te laten halen voor zijn afspraak kwam als geroepen omdat hij van zijn werk - in Apeldoorn - moest komen. De Tandartstaxi kan via de Facebook-pagina van ixorg worden aangevraagd.

© Nationale Zorggids