Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Stichting Zorggroep Helmond/ONZ is in een conflict met CZ Zorgkantoor door de rechtbank in Breda in het ongelijk gesteld. SZH had het kort geding aangespannen omdat zij vonden dat CZ Zorgkantoor de financiering van zorg via persoonsgebonden budgetten (pgb’s) onrechtmatig had beëindigd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. 

De rechter vindt niet dat CZ Zorgkantoor onrechtmatig heeft gehandeld. Volgens CZ Zorkantoor is na onderzoek gebleken dat de zorg bij SZH niet toereikend is. Er was een aantal aanwijzingen voor misstanden. De urenadministratie klopte bijvoorbeeld niet met de facturen en regelmatig werd er onterecht zorg opgevoerd, zoals het laten maken vaan een sleutel voor een cliënt. Ook bleek bij huisbezoeken dat cliënten soms niet de gehele zorg hadden gehad, maar wel het hele pgb hadden overgemaakt naar SZH.

Oprichter Dursun Altun, die vorige week door de raad van toezicht is weggestuurd, liet 5 februari tijdens de rechtszitting nog weten dat een negatieve uitspraak van de rechter een directe bedreiging voor het voortbestaan van zijn organisatie betekent. Bij CZ Zorkantoor heerste ‘het ernstige vermoeden’ dat de pgb’s bij SZH onjuist worden besteed en dat SZH geen goede zorg levert. De rechtbank acht deze stelling via een deugdelijk rapport voldoende onderbouwd.

©Nationale Zorggids