Logo_logo-menzis
Zorgverzekeraar Menzis blijft vierhonderd medicijnen die apotheken zelf bereiden tot 1 juni 2015 vergoeden aan klanten die hier al gebruik van maken. Er is grote ophef ontstaan nadat bleek dat zorgverzekeraars vierhonderd apotheekbereidingen sinds maart niet meer vergoeden. Na 1 juni stopt ook Menzis met het vergoeden van een aantal van deze geneesmiddelen. Dit meldt Menzis.
 

Op 9 maart werd bekend dat per 1 maart zorgverzekeraars de vergoeding van honderden medicijnen stop hebben gezet. Het gaat om 400 geneesmiddelen die door apotheken bereid worden. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) stelde dat de geneesmiddelen niet bewezen effectief zijn en daarom niet meer vergoed worden. Er ontstond grote ophef. Meerdere zorgverzekeraars hebben inmiddels te kennen gegeven de medicijnen vooralsnog te blijven vergoeden. Morgen, op 19 maart, gaan zorgverzekeraars in gesprek met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF), de apothekersorganisatie KNMP, en vertegenwoordigers van huisartsen en andere voorschrijvers. De partijen zullen proberen tot een oplossing van het probleem te komen. 

Menzis heeft besloten om vooralsnog de medicijnen tot 1 juni wel te vergoeden. Zij vergoeden echter alleen aan cliënten die deze geneesmiddelen al gebruiken. Daarnaast zullen niet alle medicijnen na 1 juni nog vergoed worden. Menzis geeft aan dat klanten dan in overleg met hun arts een machtiging voor een vergoeding aan kunnen vragen, indien er geen goed alternatief medicijn beschikbaar is.  
 
© Nationale Zorggids