Logo_nvos

NVOS-Orthobanda, de Nederlandse branchevereniging van orthopedische schoentechnici en instrumentmakers, is boos op Zilveren Kruis. De branchevereniging is niet blij met het nieuwe contracteerproces en heeft daarom de Nederlandse Zorgautoriteit een brandbrief gestuurd. Dat meldt Zorgvisie. 

Zonder overleg sluit de zorgverzekeraar vijftien procent van de in 2015 gecontracteerde leveranciers uit, aldus de NVOS-Orthobanda. Daarnaast worden spelregels regelmatig aangepast en leveranciers moeten instemmen met documenten die er nog niet zijn en protocollen die nog in ontwikkeling zijn.

"Zilveren Kruis-Achmea verschuilt zich achter een zelf gehouden geheim onderzoek, een digitale portal waar de leverancier moet inloggen voor een contract, zonder dat enig gesprek mogelijk is met een zorginkoper. Zorginkoop is dan eigenlijk alleen nog maar risico afkopen”, vindt de branchevereniging.

Zilveren Kruis stelt dat ze antwoord heeft gegeven op de vragen die binnen zijn gekomen over de zorginkoop. Volgens de zorgverzekeraar staan de antwoorden op hun website, waar eveneens uitleg over het nieuwe inkoopbeleid staat. 

© Nationale Zorggids