Normal_mantelzorg_mantelzorger_ouderen_vgz_youtube_still

Mantelzorgers krijgen vanaf 1 januari 2016 vaker de mogelijkheid om 'Het Zondagochtend Concert' in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam bij te wonen. Dat wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen het Concertgebouw, zorgverzekeraar Menzis en Mezzo, de belangenvereniging voor mantelzorgers. Niet-verkochte plaatsen worden deels ter beschikking gesteld aan de leden van Mezzo, zo meldt de belangenorganisatie.

Volgens Mezzo is het belangrijk om mantelzorgers af en toe te ontlasten van hun werkzaamheden. Er zijn steeds meer mantelzorgers in Nederland die (bijna) dagelijks voor iemand in hun omgeving zorgen. De zorgkosten blijven hierdoor laag, maar er komt wel veel verantwoordelijkheid op iemands schouders te liggen. Het project van Menzis is volgens Mezzo dan ook een mooie blijk van waardering richting de mantelzorgers.

“Ik vind dit een prachtig initiatief van Menzis en het Concertgebouw Amsterdam. Een concert bijwonen is een mooie manier om even op adem te komen en iets voor jezelf te doen”, aldus Liesbeth hoogendijk, directeur van Mezzo.

Het Zondagochtend Concert is een samenwerking tussen het Koninklijk Concertgebouw en AVROTROS. In het verleden zijn al meerdere keren mantelzorgers uitgenodigd om het klassieke concert bij te wonen.

© Nationale Zorggids