Logo_zorgeloos

De nieuwe zorgverzekering 'Zorgeloos Care', die in 2017 van start gaat, heeft inmiddels al meer dan 11.000 aanmeldingen. Een kleine maand na de lancering heeft het initiatief van Jos de Blok, tevens directeur van Buurtzorg Nederland, al veel steun gekregen. Dat meldt Tubantia. 

De Blok: “De meeste mensen die zich hebben aangemeld, willen niet alleen overstappen naar de nieuwe zorgverzekering maar willen ons ook actief steunen. Ze zijn ervan overtuigd dat het totaal anders moet in de zorg."

Volgens de zorgondernemer zijn de huidige zorgverzekeraars te veel gericht op geld. Ze bestaan uit omslachtige polissen en er gaat te veel geld naar bureaucratie en dure reclames. Met Zorgeloos Care zou hij graag zien dat er maar één polis is. De mensen betalen hetzelfde maar krijgen een grote keuzevrijheid.

De Blok wordt niet de nieuwe directeur van de zorgverzekering. “Zorgeloos Care wordt een stichting, waarvoor we iemand anders als directeur aantrekken”, zegt hij. “Ik ben initiatiefnemer en blijf na de oprichting ook nauw betrokken. Volgend jaar hopen we op totaal 100.000 aanmeldingen. Dat is niet per se nodig voor de oprichting van een nieuwe verzekering, maar we willen verzekerd zijn van een brede steun."

© Nationale Zorggids