Normal_bureaucratie_medisch_zorg_administratie_rekening

GGZ Nederland gaat samen met de zorgverzekeraars onderzoek doen naar de controles rondom de curatieve ggz 2014. Gedurende het onderzoek wordt een uniforme lijst met controlepunten aangehouden. Een ggz-aanbieder heeft vrije keuze om mee te doen met het onderzoek of niet. In 2013 werd een zelfde soort onderzoek uitgevoerd. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Tijdens het onderzoek testen zorgverzekeraars de declaraties van ggz-instellingen aan de hand van een lijst met controlepunten. Daaruit kunnen zij vervolgens opmaken of een aanbieder rechtmatige en doelmatige zorg heeft geleverd. Om zo efficiënt en effectief mogelijk te werk te gaan hebben de zorgverzekeraars besloten het onderzoek samen met de ggz op te zetten. Ook zorgt de samenwerking voor meer transparantie en eenduidigheid voor alle betrokken partijen.

Ggz-instelling kunnen ook zelf hun declaraties controleren op basis van vooraf overeengekomen controlepunten en normen, dit vindt plaats onder de noemer Zelfonderzoek curatieve ggz 2014. Aanmelding hiervoor is mogelijk tot 1 augustus 2016 via aanmeldingonderzoekgg@zn.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids