Normal_sionsberg_ziekenhuis_logo

De Friesland Zorgverzekeraar wil het contract met De Sionsberg in Dokkum opzeggen. Dit maakt dat de toekomst van het ziekenhuis in gevaar komt. Afgelopen januari sloten de partijen nog een overeenkomst voor vijf jaar. Dat meldt NOS.

De raad van bestuur van het ziekenhuis onderzoekt of de zorgverzekeraar het contract zomaar mag openbreken en versoberen. De Sionsberg hoopt dat de situatie niet tot een rechtszaak leidt. “Juridische perikelen komen de zorg nooit ten goede”, zegt Igor Tulevski, voorzitter van de raad van bestuur. Hij laat weten dat het ziekenhuis niet zonder strijd ten onder gaat. Als het ziekenhuis zonder contract met De Friesland komt te zitten, valt De Sionsberg niet direct om, meent hij. De zorgverzekeraar heeft een zorgplicht, bovendien is de keuzevrijheid van de patiënt van groot belang.

Volgens Medisch Contact wil de zorgverzekeraar het contract opzeggen door het niet van de grond komen van de anderhalvelijnscentrum. Bovendien ligt de nadruk van het ziekenhuis te veel op poliklinische functies. Ook de drie eigenaren van De Sionsberg schijnen niet altijd door één deur te kunnen.

Twee jaar geleden werd De Sionsberg failliet verklaard, maar kon begin 2015 een doorstart maken. Als voorwaarde voor de doorstart werd afgesproken dat er een anderhalvelijnscentrum, een diagnostisch centrum en een cardiologische polikliniek zou komen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids