Logo_sionsberg_ziekenhuis_logo

Op woensdag 17 augustus is er in de provinciale en regionale media een gezamenlijke advertentie geplaatst door Stichting Red de Sionsberg en alle gemeenten in het verzorgingsgebied van medisch centrum Sionsberg. In de advertentie wordt De Friesland Zorgverzekeraar opgeroepen om de afspraken met De Sionsberg voor te zetten. Dat meldt Stichting Red de Sionsberg.

Daarnaast hebben provinciale en gemeentelijke politieke partijen, de huisartsen, kerken, verenigingen van handel en industrie, vakbond, dorpsbelangen, ondernemersverenigingen en serviceclubs zich solidair verklaard met deze oproep aan De Friesland Zorgverzekeraar tot het voortzetten en het geleidelijk uitbreiden van het huidige zorgconcept in Sionsberg en in gezamenlijk overleg te treden met de betrokken partijen.

Sionsberg biedt laag-complexe medische zorg en hulp dichtbij. Bereikbare zorg is cruciaal voor de Noordoost Friese regio, Ameland, Schiermonnikoog en gemeente De Marne. De Friesland Zorgverzekeraar gaat het vijf jarig contract voortijdig beëindigen, terwijl alles in en rond Sionsberg in een opgaande lijn zit, zegt de stichting. Goede kwaliteit van zorg, veilige en duurzame zorg (vastgesteld door inspectie voor de Gezondheidszorg), positieve omzetcijfers (eigenaren Sionsberg), goede samenwerking tussen huisartsen en specialisten en een toeloop van patiënten maken dat de bevolking een oproep doet aan de verzekeraar om dit proces niet te verstoren.

Ondanks dat beide partijen in januari nog een overeenkomst voor vijf jaar tekenden, wil De Friesland Zorgverzekeraar het contract met de Sionsberg in Dokkum opzeggen. De Sionsberg zou zich te veel gedragen als ziekenhuis in plaats van anderhalve lijnscentrum. De raad van bestuur van het ziekenhuis zoekt uit of de zorgverzekeraar het contract zomaar mag openbreken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids