Normal_edith_schippers_3__2_

Consumenten worden door minister Schippers van Volksgezondheid verward door onduidelijkheid over de hoogte van zorgpremies voor het komende jaar. Dat stelt Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ in een radio-interview met BNR. Ieder jaar doet de minister voorspellingen over de hoogte van de zorgpremie, die in veel gevallen niet correct zijn. Dit meldt Skipr. 

Al jaren voorspelt de minister van Volksgezondheid wat men het komende jaar voor de basisverzekering zal betalen. Vorig jaar zei Schippers dat er een veel sterkere stijging zou zijn dan daadwerkelijk het geval was. Voor het komende jaar gaat bij CZ de zorgpremie stijgen met 7,5 procent. Dat is meer dan de minister eerder deed vermoeden.

Volgens CZ-bestuursvoorzitter Van der Meeren zorgen de voorspellingen van Schippers vooral voor verwarring onder de consument. Pas wanneer de zorgverzekeraars de prijs van hun zorgverzekeringen bekend hebben gemaakt, kan de consument vergelijken welke aanbieder de beste optie is. Binnenkort worden deze premies bekend gemaakt. De kosten voor de basisverzekering wisselen per jaar. Dit komt doordat er steeds meer dure medicijnen vanuit de basisverzekering worden vergoed. Om dit betaalbaar te houden, moeten andere geneesmiddelen door de patiënt zelf betaald worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids