Normal_dokter__arts__stethoscoop

Verzekerden hechten veel belang aan de vrije artsenkeuze van hun zorgverzekering. Dit blijkt uit het NUpanel van NU.nl in samenwerking met Necker van Naem. Maar liefst zestig procent vindt deze keuzevrijheid het belangrijkste bij het afsluiten van een zorgverzekering. Ook bleek uit het panel dat in verhouding met twee jaar geleden minder mensen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dit meldt NU.nl.

Aan het NUpanel deden bijna 9.000 Nederlanders mee. Een derde van de ondervraagden vond een lage premie het belangrijkste aan een zorgverzekering. Twee derde heeft toch liever de vrije artsenkeuze. Tien procent van de deelnemers beantwoordde deze vraag niet. En hoewel 60 procent zelf wil kunnen kiezen welke arts hij of zij bezoekt, is slechts een kwart van hen bereid om daar extra voor te betalen.

Het overstappen van zorgverzekeraar was dit jaar minder populair onder de deelnemers van het NUpanel. Van de ondervraagden gaf 13 procent aan dat zij zijn overgestapt op een andere zorgverzekeraar. Dat is 4 procent minder dan twee jaar geleden. De reden dat men trouw blijft aan de huidige zorgverzekeraar is onder andere collectiviteitskorting en tevredenheid over de voorwaarden van de gekozen zorgverzekering.

Door: Redactie Nationale Zorggids