Normal_logo_vgz_zorgverzekering

Verzekerden bij VGZ moeten bij het Zuyderland ziekenhuis langer wachten op zorg dan andere ziekenhuisbezoekers. Sinds 16 oktober moeten VGZ-verzekerden zes weken langer wachten op een chirurgische of orthopedische behandeling. Het budget dat de zorgverzekeraar heeft verstrekt is namelijk op. Dit melden Zuyderland en VGZ. 

“Zuyderland dreigt voor het tweede jaar op een rij zorg aan patiënten voor eigen rekening te moeten nemen. Dat kunnen we niet blijven volhouden. We hebben VGZ in april al op de hoogte gebracht, maar na maanden van overleg zijn we niet tot een passende oplossing gekomen”, laat bestuurder Roel Goffin weten.

Volgens de zorgverzekeraar is er voldoende zorg ingekocht voor alle verzekerden in de regio rond Zuyderland. VGZ zegt in gesprek te zijn geweest met het ziekenhuis over de aanpassing van het contract, omdat de organisatie vindt dat patiënten geen hinder mogen ondervinden van financiële discussies tussen aanbieders en verzekeraars. “We vinden het jammer dat de door ons uitgestoken hand niet tot een ander resultaat heeft geleid. Onze eerst zorg gaat nu uit naar het garanderen van de juiste zorg voor onze klanten in de regio”, zo zegt VGZ op zijn website.

Patiënten die geopereerd moeten worden aan hun galblaas, liesbreuk of fistel en patiënten die een totale heup- of knieprothese nodig hebben en niet tijdig behandeld worden kunnen zich bij VGZ melden om zo een doorverwijzing naar een ander ziekenhuis in de buurt te krijgen. Als mensen verder moeten reizen, vergoedt de zorgverzekeraar de extra reiskosten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids