Normal_fysio_fysiotheraphie_fysiotherapeut

De aanvullende pakketten voor de zorgverzekering van komend jaar zijn nu ook bekend. De trend van de laatste jaren, dat de pakketten steeds verder versoberen, zet door. Vergelijkingswebsite Independer ontwikkelde een speciale Datamonitor waarin af te lezen is dat de aanvullende dekkingen op fysiotherapie, tandarts, orthodontie en alternatieve geneeswijzen komend jaar (weer) omlaag gaan. Dit meldt Independer.

Waar veel verzekeraars fysiotherapie in 2018 vergoedden zonder beperkingen in aantal behandelingen, zijn er komend jaar wel beperkingen. Dit geldt bij de Top-verzekering van Nationale Nederlanden (50 behandelingen) en de Extra Uitgebreid- en Compleet verzekeringen van Ohra (40 behandelingen). De Aanvullend vier sterren polis van Zilveren kruis wordt van 40 behandelingen bijgesteld naar 26 behandelingen.

Tandarts en orthodontie

Mondzorg wordt in 2019 fors ingeperkt op polisvoorwaarden. Zo stelt Avéro Achmea een wachttijd in voor orthodontie kinderen (waar voorheen geen sprake was van wachttijd). Ditzelfde geldt voor Zilveren Kruis en Menzis (die ook de tandartsvergoeding heeft versoberd). Stad Holland voert op haar beurt een plafond in bij de maximale vergoedingen.

Alternatieve geneeswijzen

Waar Nationale Nederlanden in 2018 bijna alle soorten alternatieve geneeswijzen vergoedde, wordt de alternatieve zorg vergoeding van 2019 ingeperkt tot acupunctuur, chiropractie, homeopathie, natuurgeneeskunde, psychologie en osteopathie.

Een volledig overzicht van de wijzigingen in aanvullende dekkingen is terug te vinden in de DataMonitor van Independer. Zodra alle overige aanvullende pakketten bekend zijn zullen die ook in dit overzicht worden bijgewerkt.

Door: Redactie Nationale Zorggids