Normal_stethoscoop_arts_dokter

Als het aan zorgverzekeraar DSW ligt, gaat de verregaande fusie tussen het Haagse HagaZiekenhuis, Langeland in Zoetermeer en Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft niet door. De ziekenhuizen zijn al in een vergevorderd stadium, maar stuiten op steeds meer weerstand tegen de fusie. Naast DSW zijn ook de medisch specialisten in Delft tegen de fusie. Dit melden Skipr en Omroep West. 

DSW-directeur Aad de Groot ziet gevaren in de zorg aan de patiënt, oplopende spanningen en toenemende problemen. De zorgverzekeraar heeft het liefst dat alle drie de ziekenhuizen weer zelfstandig gaan opereren. “Er zijn grote cultuurverschillen tussen Delft en Den Haag. We zijn nu zes, zeven jaar bezig en de fusie heeft niets opgeleverd. Ook zorginhoudelijk nauwelijks iets, aldus De Groot.

Medische staf zegt vertrouwen in raad van toezicht op

De medische staf van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft het vertrouwen in de raad van toezicht opgezegd. “De operatie kost zoveel geld, dat wij voorzien dat het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer kind van de rekening wordt”, legt voorzitter Pieter Postema van de medisch staf uit. In Zoetermeer zijn er al jarenlang financiële problemen, die door de fusie alleen maar erger kunnen worden.

Door: Nationale Zorggids