Nicole Bouvy benoemd als nieuw RvC-lid bij VGZ

Op 7 april jl. heeft de Ledenraad van Coöperatie VGZ Nicole Bouvy benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen, met de portefeuille Zorg. Nicole Bouvy (1969) is als chirurg en hoogleraar Innovatieve Chirurgische Technieken verbonden aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+). Daarnaast is zij onder meer lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en van de European Association of Endoscopic Surgery. Dat meldt VGZ.

Ron Icke, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is verheugd Nicole Bouvy te hebben kunnen aantrekken.“VGZ – met inbegrip van de Raad van Commissarissen - hecht grote waarde aan de blik van buiten en aan andere perspectieven op het stelsel. Nicole is, naast een bijzonder warme persoonlijkheid, een kundig medicus en zeer ervaren op gebied van zorgbestuur. De dialoog met haar binnen de raad zal voor ons en voor VGZ zeker van bijzondere waarde zijn.”

Vergroenen

Nicole Bouvy: “Ik beschouw het als een persoonlijke missie om de zorg in Nederland te vergroenen, te focussen op zinnige zorg, deze meer divers te maken en meer te verschuiven naar preventie. In mijn rol als commissaris van Coöperatie VGZ hoop ik hier een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Door: Nationale Zorggids