Gemeente Waterland

BROEK IN WATERLAND - Een zorgboerderij is een agrarisch bedrijf waar mensen met een zorgvraag dagbesteding kunnen vinden, om bijvoorbeeld te re-integreren in de arbeidsmarkt. Hier kunnen onder anderen patiënten uit de psychiatrie een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij in een natuurlijke omgeving. Zo ook in Zorgboerderij Waterland, dat plannen heeft om uit te breiden. De gemeente Waterland is positief over het initiatief.

Omdat het huidige bestemmingsplan de uitbreiding van de zorgboerderij in Broek in Waterland niet toestaat wil de Noord-Hollandse gemeente een bestemmingsplanprocedure opstellen. Een bestemmingsplan bepaalt wat er met de ruimte in een gemeente mag gebeuren. Het gemeentebestuur kan middels deze procedure wijzigingen aanbrengen in het bestemmingsplan.

Wethouder Kools zegt dat de gemeente graag dit soort initiatieven steunt. De zorgtak heeft zich de laatste jaren flink ontwikkeld. Zo zijn er volgens de wethouder ook plannen voor een revalidatiecentrum in Katwoude en een zorghotel in Monnickendam. Volgens Kools is het verzoek om uitbreiding van de zorgboerderij hier een goede aanvulling op.

© Nationale Zorggids / Florian Kersten