Normal_transparantie

De organisatie voor blinden en slechtzienden Bartiméus start in vier Friese steden met een spreekuur voor mensen die vragen hebben over slechter zien, passende hulpmiddelen en gewenste ondersteuning. Het spreekuur vindt plaats in de winkels van Groene Kruis en wordt ondersteund door hulpmiddelenleverancier Slechtziend.nl. De samenwerking tussen de drie organisaties werd op 18 augustus bekrachtigd, zo meldt Bartiméus.

De organisaties denken met de samenwerking beter te kunnen inspelen op de zorgvraag van mensen met een visuele beperking. Het spreekuur kan worden bezocht in Heerenveen, Drachten, Oosterwolde en Sneek. De aanmeldprocedure verloopt snel en er zijn geen wachtlijsten. Volgens een woordvoerder van Bartiméus wordt er gekeken naar de mogelijkheden om ook in Harlingen een spreekuur op te zetten.

In de winkels van het Groene Kruis zijn hulpmiddelen verkrijgbaar voor slechtzienden en blinden dankzij een samenwerking met hulpmiddelenleverancier Slechtziend.nl. Ellen Meijer, manager van de Groene Kruis winkels in Friesland: 'Naast hulpmiddelen hebben mensen ook veel behoefte aan ondersteuning in het dagelijks leven. Daarom was het een logische keuze om Bartiméus erbij te betrekken. Gezamenlijk kunnen we de klant daardoor nog persoonlijker en beter van dienst zijn.'

© Nationale Zorggids