Normal_blindengeleidehond

Ellen Greve, die vanaf 2004 directrice is van KNGF Geleidehonden, moet plaats maken voor een nieuwe directeur van het goede doel. Dat stelt de raad van toezicht van KNGF, die zegt dat er geen draagvlak meer is voor Greve als directrice. De voornaamste reden is het verschil in inzicht over het aansturen van de stichting en de discussie over de bonus die de topvrouw vorig jaar ontving. Dit meldt Volkskrant.

Het ontslag van de directrice is bevestigd door Mijntje Lückerath, voorzitter van de raad van toezicht. Inmiddels zijn ook de gesprekken over een mogelijke vertrekregeling gestaakt, omdat er volgens Lückerath voorwaarden werden gesteld die de KNGF “niet kon accepteren noch uitleggen’. Ellen Greve heeft nog geen reactie naar buiten gebracht.

Bij de directrice werd afgelopen zomer borstkanker geconstateerd. Zij wordt sinds de zomer vervangen door een waarnemend directeur. Mijntje Lückerath benadrukt dat de raad van toezicht veel waardering heeft voor het werk dat Greve al die jaren heeft gedaan. Onder haar bewind is het aantal donateurs vertienvoudigd en het aantal afgeleverde geleidehonden is verviervoudigd.

De vrouw en de stichting kwamen vorig jaar in opspraak toen bleek dat zij een bonus van 18.500 euro kreeg, bovenop haar salaris dat al boven de norm voor de KNGF lag. Hoewel Greve ontkent haar eigen zakken te hebben gevuld en dat de bonus zonder haar medeweten is uitgekeerd, heeft zowel zijzelf als de stichting imagoschade geleden. In 2015 werd de stichting nog uitgeroepen tot meest betrouwbare goede doel van Nederland.

Door: Redactie Nationale Zorggids