Normal_normal_verstandelijke_gehandicapt_kind__down_handicap

Vader Thijs de Bruijn heeft een videoclip gemaakt met daarin tientallen vaders van kinderen met het syndroom van Down. De Bruijn deed enkele maanden geleden een oproep via Facebook, waarin hij vaders vroeg om beelden van hen samen met hun kind in te sturen. Deze heeft hij verwerkt in de videoclip van zijn rap. Dat meldt RTL Nieuws.

De Bruijn rapt over zijn dochtertje met het syndroom van Down en hoe zij zijn leven heeft veranderd, op een positieve manier. Hij richt zich in de clip specifiek op vaders, omdat hij vindt dat moeders al relatief open zijn over hun leven met een kind met Down.

“Moeders laten al heel makkelijk van zich horen. Als ik een voorbeeldje mag geven: er is een community op Facebook, D Mama’s, waar wel 1.200 moeders van kinderen met down lid van zijn. Die van de D Papa’s heeft geloof ik tachtig leden. Dat zegt genoeg”, aldus de Bruijn. Vijftig vaders meldden zich voor de clip. Zijn boodschap is dat ieder kind even belangrijk is en dat vaders die betrokken zijn bij de opvoeding werkelijk het verschil kunnen maken. “Ik hoop hiermee ook wat positieve berichten in de wereld te kunnen helpen.”

Door: Redactie Nationale Zorggids