Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

Wethouder Schroor (Groningen) heeft deze week gereageerd op de aanvullende WOB-verzoeken door FNV Zorg & Welzijn. Hij heeft aangegeven de bemoeienis van de vakbond en de klachten over zijn zorgbeleid zat te zijn. In Groningen is veel onvrede over het zorgbeleid wat betreft de huishoudelijke verzorging. Dit meldt FNV.

De vakbond heeft onlangs 140 verslagen van zogeheten keukentafelgesprekken met 140 WOB-verzoeken opgevraagd bij de gemeente Groningen. Tijdens deze gesprekken is in 2015 van elke zorgbehoevende Stadjer door de gemeente de zorgbehoefte opnieuw bepaald.
 
“Als de wethouder het zat is, dan moet hij zijn beleid verbeteren en over de brug komen met de gevraagde informatie. De wethouder zegt nu weer dat de gemeente niet in het bezit is van de notulen van de vergadering van de WMO Cliëntenraad, die in 2015 is gehouden waarin het nieuwe beleid besproken werd, maar dit is kul”, aldus Van der Pligt: “Wij weten dat de bijeenkomst is genotuleerd door een gemeenteambtenaar. De bijeenkomst werd zelfs geleid door een medewerker van de gemeente. Oftewel, waarom worden deze notulen achter gehouden wanneer wij deze informatie opvragen? Dat vraagt erom dat onze jurist weer in de pen gaat klimmen.”
 
In de stad Groningen gaat veel mis met het zorgbeleid wat betreft de huishoudelijke verzorging. Al meer dan 150 mensen hebben met behulp van het FNV Zorgactiepunt protest aangetekend tegen het onterecht korten op hun uren thuiszorg in 2015. En met succes, zij hebben allemaal uren teruggekregen. 
 
Door: Redactie Nationale Zorggids