Normal_rolstoel_beperking_handicap

Deze week is de verkiezing voor de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland van start gegaan. Alle gemeenten doen automatisch mee met de verkiezing en iedere inwoner van Nederland kan stemmen. Welke gemeente het meest toegankelijk is voor mensen met en zonder een beperking wordt bekendgemaakt op 7 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Dit meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 

Vijf ervaringsdeskundigen doen tijdens de verkiezing verslag en overhandigden deze week aan diverse wethouders een gouden envelop. Hiermee heten Deborah Cameron, Wirin Jewlal, Zjos Dekker, Mari Sanders en Eva Eikhout hen welkom bij de verkiezing.

Toegankelijkheid moet voor iedereen gewoon zijn

“Gemeenten hebben een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat toegankelijkheid voor iedereen gewoon wordt, zodat ook mensen met een beperking zonder obstakels kunnen werken, winkelen, sporten en naar school gaan”, zegt algemeen directeur van de VNG Leonard Geluk. De verkiezingsperiode kunnen gemeenten gebruiken om te laten zien hoe zij zich inzetten. Daarnaast kunnen ze naar collega-gemeenten kijken en kennis opdoen over hoe het óók kan.

Stemmen kan via de website Meest Toegankelijke Gemeente.

Door: Nationale Zorggids