Normal_jongeren_drinkt4

De training 'Alcohol, drugs en agressie' (ADA-training) helpt professionals in de omgang met personen die agressief gedrag vertonen onder invloed van alcohol en drugs. De ADA-training is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en Bureau Beke en is bedoeld om geweld onder invloed te voorkomen, of zo handig mogelijk aan te pakken. Dat meldt het Trimbos-instituut.

Wie als politieagent of veiligheids-medewerker in de nachtelijke uren op straat werkt, wordt regelmatig geconfronteerd met agressie onder invloed van alcohol en drugs. Het gedrag van mensen onder invloed is meestal lastig te voorspellen. Ook zijn er signalen dat vooral onder invloed van een mix van alcohol en drugs geweld eerder escaleert.

De ADA-training helpt professionals om beter te kunnen herkennen of iemand onder invloed is van bijvoorbeeld amfetamine of cocaïne en geeft richtlijnen over het omgaan met iemand die niet aanspreekbaar is. Tijdens het ontwikkelen van de training werd gebruik gemaakt van kennis uit eerdere onderzoeken naar de rellen in Hoek van Holland en 'Project X' in Haren. De training werd ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Meer informatie over de training is hier te vinden.

© Nationale Zorggids