Normal_ggz34324

Het ontwikkelnetwerk van innovatieve ggz-instellingen, de Gx, lanceert samen met Minddistrict, marktleider op het gebied van ehealth-toepassingen in de ggz, een nieuwe mobiele app. Met de app kunnen patiënten gedurende de dag met behulp van een smartphone snel en simpel aan hun gezondheid werken. Zorgprofessionals krijgen de beschikking over real-time cliëntdata waarmee behandelingen nog beter op maat kunnen worden aangeboden. Dit meldt Minddistrict. 

 
Volgens Marian van Helden, manager Nederland van Minddistrict, is de lancering van de mobiele applicatie de eerste fase in de richting van smart interventions voor de geestelijke gezondheidszorg. “Door de app ligt slimme therapie die zich perfect aanpast aan de cliënt binnen handbereik. We laten de techniek ondersteunen in interventies. Het platform en de app kunnen dan op basis van ingevoerde gegevens oefeningen, informatie of triggers aanbieden precies op het moment dat de cliënt ze nodig heeft.” 
 
De komende tijd gaat Minddistrict verder met het doorontwikkelen van de app. Alle reeds beschikbare dagboeken zullen bijvoorbeeld in de app worden geïntegreerd in één overzichtelijke weergave. Ook kunnen zorginstellingen vanaf eind 2014 via het platform van Minddistrict zelfstandig mobiele dagboeken gaan ontwikkelen. 
 
Bij Minddistrict aangesloten zorginstellingen kunnen de mobiele applicatie direct aanbieden aan patiënten. De Gx is een samenwerkingsverband van innovatieve ggz-ondernemingen die het voortouw willen nemen op het gebied van ehealth. De partijen hebben het doel om actief toekomstgerichte zorg bieden en slaan daarvoor de handen ineen. Novadic-Kentron, Dimence en GGZ Noord-Holland-Noord legden in 2012 de basis van de Gx met als doel de kwaliteit, toegankelijkheid en efficiency te verbeteren. De afgelopen tijd is het netwerk flink uitgebreid met de deelname van Reinier van Arkel groep, GGZ Eindhoven en de Kempen, GGZ Delfland, Mondriaan, Lentis en GGZ Oost Brabant. De mobiele applicatie is gratis te downloaden uit de iOS appstore en Google play store. 
 
© Nationale Zorggids