Normal_bezuinigen_geld_besparen

GGZ Centraal in Amersfoort moet weer bezuinigen. Hierdoor dreigen er 170 voltijdsbanen te verdwijnen. De ggz-instelling zegt medio februari meer duidelijkheid te kunnen geven. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Anderhalve week geleden kreeg het personeel via een interne mededeling te horen dat er binnen de organisatie ingrijpende maatregelen getroffen moeten worden. De organisatie zegt hiertoe gedwongen te zijn door de landelijke bezuinigingen binnen de ggz-sector. Door deze bezuinigingen leiden ggz-instellingen verlies aan inkomsten. Dit verlies moet worden gecompenseerd met de afbouw van het aantal bedden, ontslagen en kortere opnames van patiënten.

Onder de medewerkers van de zorginstelling heerst momenteel veel onzekerheid. “Mensen vrezen voor hun baan. Het management weet alles al, maar houdt de informatie geheim. Transparantie zou wenselijk zijn”, zegt een personeelslid. Door het gebrek aan transparantie wordt er door het personeel druk gespeculeerd. De speculaties zorgen voor onrust binnen de organisatie.

In 2014 had GGZ Centraal ook te maken met een bezuinigingsronde waarbij 57 arbeidsplaatsen verloren gingen. 

©Nationale Zorggids