Normal_copyright_stockfreeimages_ouderen_wandelen_buiten_koppel

Een ouder echtpaar uit Wassenaar heeft een kort geding aangespannen tegen de Stichting Wassenaarse Zorgverlening (SWZ) omdat hun vaste thuishulp abrupt bij hen weggehaald is. Man Rob neemt er geen genoegen mee dat de organisatie zijn cliënten in de kou laat staan in het streven naar organisatorische verbetering. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Rob en zijn vrouw Wies worden al jaren door dezelfde vrouw verzorgd en hebben met haar een zeer goede band opgebouwd. Vier keer per dag, zeven dagen per week wordt het echtpaar door hun thuishulp geholpen. Met de bezuinigingen vanuit Stichting Wassenaarse Zorgverlening wordt de hulpverlening aan Rob en Wies abrupt gestopt.

De thuiszorgorganisatie heeft een andere planning moeten maken om de werknemers en werkdruk beter te kunnen verdelen over het werkgebied. Daardoor wordt de vaste hulp aan het adres van het echtpaar vervangen. “Het echtpaar wil graag dat alles onveranderd blijft, maar zo zit de wereld niet in elkaar. We hebben altijd te maken met veranderingen. Zo is de situatie nu eenmaal in de gezondheidszorg”, aldus André Zaal, personeelsmanager van SWZ.

Stichting Wassenaarse Zorgverlening heeft tot nu toe alleen van dit echtpaar een klacht ontvangen. Volgens Rob zijn er veel meer cliënten die zich zorgen maken over de nieuwe hulpen, maar niemand durft daar iets over te zeggen.

Op dit moment ligt het verzoekschrift van Rob en Wies bij de kantonrechter. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.

© Nationale Zorggids