Normal_depressie_alleen_vrouw

Wie last heeft van milde tot matige depressie, zou gebaat kunnen zijn bij het nemen van magnesiumtabletten. Onderzoekers van de universiteit van Vermont in Amerika deden onderzoek naar gebruik van het mineraal onder volwassenen met depressie. Magnesium is onder andere goed voor de bestrijding van ontstekingen in het lichaam en de opbouw van spieren en botten. Dit meldt NU.nl.

Aan het onderzoek deden 126 volwassen mee van gemiddeld 52 jaar oud. Zij werden in groepen opgedeeld en kregen 248 milligram magnesium voorgeschreven voor zes weken. Na zes weken volgende de andere groep. Iedere twee weken werden de deelnemers gevraagd naar hun depressie-klachten. Het bleek dat het grote merendeel (112) van de deelnemers na zes weken een aanzienlijke verbetering merkte. Na ongeveer twee weken waren die positieve effecten al merkbaar.

Het voordeel van magnesium is dat het zonder recept gekocht kan worden. Hierdoor vormt het een veilig alternatief voor de gebruikelijke antidepressiva zoals selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s). De deelnemers reageerden goed op magnesium en er was geen sprake van de bijwerkingen die traditionele antidepressiva wel kunnen hebben.

“De resultaten zijn hoopgevend, gezien de grote behoefte aan aanvullende behandelmethodes tegen depressie”, zegt onderzoekster Emily Tarleton. Echter zou volgens haar eerst meer onderzoek moeten plaatsvinden in een grotere en meer diverse onderzoeksgroep voordat magnesium voorgeschreven kan worden voor de behandeling van milde depressie.

Door: Redactie Nationale Zorggids