Normal_zorgverzekering__gezondheidszorg__zorg__stethoscoop__gezondheid

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of belangrijkste nieuwsitems per werkdag. Deze week waren onder meer huisartsenpraktijk Centric Health, het RSV-vaccin, babynamen en boze apothekers in het nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

Maandag: alleenstaande verpleegkundigen passen niet in nieuwbouwplannen kabinet

Minister de Jonge noemde ze als voorbeeld: de leraar, agent en verpleegkundige moeten weer een woning kunnen kopen. Daarvoor heeft hij ambitieuze bouwplannen in de vorm van betaalbare nieuwbouw voor starters. Het kabinet hanteert hierbij het bedrag van €355.000. Maar deze vitale beroepen kunnen dit bedrag als alleenstaande helemaal niet lenen.

Dinsdag: DSW stopt betalingen aan huisartsenpraktijk Centric Health

Zorgverzekeraar DSW heeft de betalingen stopgezet aan huisartsenpraktijk Acacialaan, omdat ze niet de juiste zorg leveren. DSW zal de betalingen weer hervatten wanneer de praktijk kwalitatieve zorg biedt.

Woensdag: goedkeuring vaccinatie tegen RS-virus voor mensen vanaf 60 jaar

Het eerste vaccin tegen het respiratoir syncytieel virus (RS-virus) heeft een positief advies gekregen voor volwassenen vanaf 60 jaar. Het gaat om het vaccin Arexvy van fabrikant GlaxoSmithKline (GSK).

Donderdag: bedachte babynaam wordt gestolen bij één op de tien Nederlanders

Bij ruim een kwart (26 procent) van de toekomstige ouders ontstaat discussie over de naam van hun kleintje. Dit blijkt uit onderzoek van Kaartje2go onder ruim 1.700 Nederlanders. Hebben ouders de naam eenmaal gekozen, dan lukt het lang niet iedereen om hem geheim te houden, terwijl ze wel die intentie hadden.

Vrijdag: apothekers en assistenten BENU boos over uitblijvende cao

Er heerst grote onrust onder apothekers en apothekersassistenten van keten BENU. Ze eisen actie of stappen op, omdat ze zich al jarenlang ondergewaardeerd voelen.

Door: Nationale Zorggids