Logo_azm_logo_academische_ziekenhuis_maastricht

Het academisch ziekenhuis in Maastricht (azM) start een cursus voor chronisch zieke kinderen en hun ouders. In samenwerking met Prima Psychologen biedt het azM na de herfstvakantie het programma Op Koers aan waarin ouders en kinderen leren omgaan met de ziekte van het kind. Dit meldt Maastricht UMC+.

De groepscursus Op Koers is ontwikkeld door het Emma Kinderziekenhuis voor kinderen die opgroeien met een chronische ziekte of na behandeling van kanker. Ziekte heeft niet alleen grote invloed op het leven van het opgroeiende kind maar ook op dat van ouders en broers en zussen. In Op Koers leren kinderen samen omgaan met moeilijke situaties die het gevolg zijn van een ziekte. Het doel van de cursus is de kinderen vaardigheden te leren die hen weerbaarder maken en in staat stellen zelf oplossingen te vinden voor deze moeilijke situaties. Uit onderzoek blijkt dat deze aanpak succesvol is.

De eerste cursusreeks in het azM is bedoeld voor kinderen in leeftijd van 8 tot 12 jaar. Mogelijk kunnen in de toekomst ook oudere kinderen meedoen. Aanmelden voor de cursus in het azM kan via mail anouk.damhuis@mumc.nl of telefonisch 043-3874119

© Nationale Zorggids