Normal_salmonella_bacterie

Er is momenteel een onderzoek gaande naar een uitbraak van salmonellabesmetting in verschillende vestigingen van de organisatie voor kinderopvang CompaNanny. Eind mei ontving de GGD 93 ziekmeldingen van peuters. Na tests bleek dat een gedeelte van de kinderen salmonella had. Inmiddels zijn alle kinderen hersteld, maar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de GGD onderzoeken het incident. Dit meldt het Parool.

De bacterie zou in een pastamaaltijd hebben gezeten die bij het kinderdagverblijf geserveerd werd. De peuters hadden last van verschillende verschijnselen, zoals lichte koorts, hevige diarree of uitdroging. Zeven van hen zijn opgenomen geweest in het ziekenhuis. Volgens de GGD zijn alle kinderen inmiddels hersteld.

Dat het om een uitbraak gaat van salmonella is op 3 juni vastgesteld. Na 5 juni zijn er geen nieuwe meldingen meer binnengekomen. Het onderzoek richt zich op twee vestigingen van het kinderdagverblijf in Amsterdam en een vestiging in Rotterdam. Om welke vestigingen het precies gaat is niet bekend. Ook is nog onduidelijk hoe de bacterie in het eten heeft kunnen komen.

© Nationale Zorggids